J.me

MAXX IV first impression

Yesterday, I flash my phone (as you might know, ROKR E2 :)) with the newest available firmware or Monster Pack (MP) from our Russian modder, 3-D. The thread is here. I download this files on the Megaupload mirror and on the average speed of 12 kB/s (still damn slow….but better than before), need 1 hours or so to finish it.

Then, I started to backup my phone data (actually just the sysDatabase folder inside ezx_user), power off my phone and remove both SD card and SIM card. After this, I turn on my phone on bootloader mode. This can be archived by holding voice key while powering the phone. Then, I open RSD Lite, connect my phone and start flashing the sbf. (MAXX IV only come with one sbf file)


I waited for about 20 minutes and after flash almost finish, as usual phone is power up by itself and RSD Lite status show that the phone is processing data. Different from any MP until today, the phone ask me to install ZMPlayer or QPlayer, then I choose QPlayer, wait until it show finish dialog. After that the RSD Lite ask to manually power on the phone, so I remove the data cable, remove the battery and put it on again, and power up the phone. After phone turned on, I connect my phone again, then RSD Lite show PASS. Flash done!

Now, I play around with my phone and I feel that the MAXX IV is quite fast, but well, as usual after flash, my main menu is screwed up, all games and application is back to menu. Then I restore my backup, restart my phone. Everything works perfectly. So I started to open Adv Menu Organizer (this application is included in MAXX IV, nice…) and moving everything. But I realize that sometime the Adv Menu Organizer didn’t pick the correct items (another bug, uh…). The weird thing is after done with it, I try to open my Games folder but it contains nothing. Other folder works fine though. Donno if it is my application bug or MAXX IV bug.

So then, I check the Adv Menu Organizer again, but it seems fine. Then, I back to Games folder and add a folder. Open the Adv Menu Organizer again and it finally it shows same as the menu. I have no choice instead of using multiple add to add all my games back and now it works fine.

The MAXX IV is one of the best MP currently, however the message bug that Revival solved seems haven’t implemented here. Too bad… One of the interesting is the video resolution now have Large one, instead of classic Medium and Small. I also saw Kaleidoscope II project on Motofan, and probably some binary or library from it is implemented on MAXX IV. 🙂

That’s it. So far, I satisfied with it. 🙂

10 comments | Leave a comment

  1. Willy January 12, 2009 02:33

    keaglez, it seems like it was a problem from MAXX IV itself, the games folder was empty, even though i already put some app to it, and the cool orange menu from before didn’t work on me, did it work for you??? (Polar_BearXL from motohell.com)

  2. Tony January 12, 2009 03:30

    I’ve tried this f/w and it seems all right. When I first flashed it the game menu had Adventure Island in it. Then I tried flashing it a second time but it disappeared. I also found that there is no Advanced Volume Editor nor a My Favourites folder. I had to flash it a second time to ensure that the phone read my memory card, since it didn’t work the first time: There was also the issue of the arrangement of the folders, The File Manager had to be moved from settings folder to the Main Menu. It’s an ok f/w for now
    but still needs fixing. 😉

    • keaglez January 12, 2009 08:43

      Oh, so it seems MAXX IV problem… Too bad that I didn’t copy the UserMenuTree or other related files while this problem occured…

      @Tony, it is not necessary to flash multiple times. If some games/apps are gone from the menu, you can easily add it back using Adv Menu Organizer.

      @Willy, I haven’t test the Orange menu yet… For games folder, try the way I wrote above… Create any folder in your games folder, and add everything back from Adv Menu Organizer. 🙂

  3. PirraDoZe January 24, 2009 15:07

    i must try it

  4. sujarmono April 2, 2009 11:34

    mw tanya sekalian curhat + rikues neh ma om keaglez…blh ya…
    saya make e2 dah setaunan om dan saya ngersa puas bgt sama e2 saya.karna modifan ny mantep2 tp hp nya imut itu yg bikin saya sayang bgt ma e2 saya.saya juga sering liat banyak post om keaglez di berbagai forum e2mod,motohell,molo dan yg lain nya.saya terkesan dengan kemampuan mas keaglez dlm ngoprek e2 seep om;)).tp sayang nya e2 ku tuh lemah nya di joystik selama garansi e2 saya masuk scm dah hampir 4 x stelah habis granasi 2x malah stelah habis gransi saya coba bongkar sendiri dan bersihin joystik nya yg pertama sukses tp yg kedua malah kabel flexible nya ketarik.akhirnya saya bawa ke scm lagi,saya harus ganti lcd dan sekalian benerin joystik nya.sebulan kemudian sampe sekarang joystik arah kirinya macet lagi,saya baca dibanyak forum katanya karna debu ato lembab,yg jadi masalah susah banget menghindari 2 masalah itu dan solusinya harus bongkar dan bersihin dalem nya tp sya trauma takut flexible nya rusak lagi….hueheu kepanjangan curhat nya.om bisa bikinin keymaping buat gantiin pungsi joystik pake kipet ga….emang seh di menu dan di main menu bisa pake kipet tapi di file manager dan di banyak menu kan pungsi joystik ga bisa di gantiin kipet.gmn om pernah kepikiran ga bikin program kaya gt…hihi
    mw tanya om saya pake mp MAXX IV kok aplikasi wallcahnger 1.2 nya punya om ga jalan ya…
    thx ya om….masih muda tapi dah jadi master e2 …salut2 salut banget deh buat om keaglez….dan saya juga salut banget sama e2 hape kecil gini pungsinya maknyus..hueue

  5. keaglez April 3, 2009 00:59

    Makasih atas kunjungan dan sarannya… 🙂 Sayangnya saya tidak tau apakah memungkinkan buat bikin aplikasi buat keypad ini. Untuk jawaban cepat sih, saya akan jawab tidak. Tapi kalo dipikir-pikir tidak mustahil juga. Well, mungkin ilmu saya masih kurang… 🙂 Untuk wall changer, hmm… saya belum lihat… Apa lagi saya sudah meninggalkan MAXX IV 😀

    Saya juga salut ama E2… 😉

  6. sujarmono April 3, 2009 16:46

    seblumnya maksih bro atas respon nya…..
    masih nyambung ma masalah keypad di atas.barusan saya liat2 di e2mod saya menemukan FW Multiple Keypress kernel by dimichxp trus saya search di motohell kok ga ada yg review,barangkali bro keaglez tau fw apa yg dimaksud apakah masih ada hubungan sama masalah keypad yg saya maksud diatas???
    thx ya….maklum newbie cuma penyuka moto dan penikmat modingan nya aja ga bisa nge mod:D

  7. keaglez April 3, 2009 17:02

    Multiple keypress gunanya supaya bisa buat tekan 2 atau lebih tombol secara bersamaan. Ini gunanya waktu buat gaming, terutama kalo main game GBA atau SNES… hehe 🙂 MP-MP sekarang udah ada kernel ini koq dari defaultnya…

  8. sujarmono April 3, 2009 18:13

    owh gt…thx lg ah…..kirain buat gantiin pungsi joystik yg kumksd heheh.thx lg ah bro;))

  9. Koplo July 17, 2010 22:37

    Mf mas jef sblm nya,aq pke maxx4 d e2 ku,tp kdang2 pas nulis sms macet dtengah jln,hp dh g bs d apa2in gmn ya cra benerin nya..mf ngrepotin ini,,koplo moser

Leave a comment